What's On

Future Forest

A visual exploration inspired by Gaia in the forest at Moors Valley

  • 17–19 September 2021
  • Moors Valley Country Park and Forest

A collaboration between Activate and AUB Human at Arts University Bournemouth and their BA (Hons) Graphic Design and Interior Architecture and Design students.

For this visual drop-in exhibition, students were tasked with reflecting on the themes of sustainability, ethics, accessibility and inclusivity all inspired by the presentation of Luke Jerram’s Gaia in a forest context.

Click here for a forest-themed Activity Pack to enjoy

Exhibition design, build & curation: Ed Ward, Senior Lecturer, BA (Hons) Interior Architecture & Design

Exhibition design & build: Tom Pritchard, Student, BA (Hons) Interior Architecture & Design

Interactive code and AI installation: Ashley Brown, Artist and AUB Coder in Residence

Branding & Identity: Grace Reeves, Ciara Seviour, Toby Rivett, Mia Erwig, Students, BA (Hons) Graphic Design

Curator: Mark Osborne, Senior Lecturer, BA (Hons) Graphic Design

Producer: Alice Stevens, Senior Lecturer & Founder of AUB Human

Risk & on-site build team: Alex Greatwich, Technical Demonstrator, BA (Hons) Graphic Design

Production & on-site build team: Natalie Carr, Technical Demonstrator, BA (Hons) Graphic Design

Thank you to the AUB Innovation Studio for providing specialist equipment for use in the installation.

With grateful thanks to Christian McLening, Dean of Faculty of Art, Design & Architecture, Russ Gagg, Course Leader of BA (Hons) Interior Architecture & Design and Marion Morrison, Course Leader of BA (Hons) Graphic Design, for funding and ongoing support of the project.

A final thank you to the student volunteers who have overseen the exhibition on site.

www.aub.ac.uk

 

Future Forest is supported by Arts University Bournemouth, Arts Council EnglandDCMSDorset CouncilForestry EnglandCultural Hub & Wave

Access

AUB’s Future Forest will be shown digitally within a small shipping container, open on two sides and accessible via a small ramp. This will be located in the picnic area, approximately 206m from the Visitor Centre. Terrain is hard-standing tarmac changing to hard standing gravel to the area itself, which is then a mix of hard-standing gravel and compacted earth (levelled for accessible routes).

Further access information can be found through the ‘Plan your visit’ link below.

Plan Your Visit

With the current climate crisis, we try to work in a greener way and understand that we all need to be part of the solution in protecting our planet. We encourage you to consider how you get to the festival and adapt to ‘greener’ ways if possible. Follow this link to plan your visit to Inside Out Dorset.

Back to top